Isca Augusta

Isca Augusta

Date
Coordonate: 51°36′37″N 2°57′32″E ({{PAGENAME}}) / 51.61028°N 2.95889°E

Isca, numită în documente și ca Isca Augusta sau Isca Silurum, a fost locul de amplasare a unei așezări și cetăți romane legionare sau vicus, rămășițele căreia se află parțial sub satul Caerleon, în partea de nord a orașului Newport, în sudul Țării Galilor. Situl include Amfiteatrul Caerleon și este protejat de Cadw.

Sediu central al Legiunii a II-a Augusta, care a luat parte la invazia de sub Împăratul Claudius în 43, Isca este important pentru studiul cuceririi și colonizării Britaniei de către armata romană. Isca a fost una din cele doar trei cetăți legionare permanente mai târziu din Anglia romană târzie și, spre deosebire de celelalte situri din Chester și York, vestigiile arheologice de aici zac relativ netulburate sub câmpurile și orașul Caerleon și oferă șansa unică de a studia legiunile romane în Marea Britanie. Săpături au loc și astăzi, iar noi descoperiri[1] continuă să apară: în secolul al XX-lea, a fost descoperit un complex foarte mare de clădiri monumentale în afara cetății, între Râul Usk și amfiteatru. Această nouă suprafață de canabae era anterior necunoscută[2].

  1. ^ [1]
  2. ^ "The Caerleon canabae: excavations in the civil settlement 1984-90" (2000), Edith Evans, Society for the Promotion of Roman Studies

From Wikipedia, the free encyclopedia · View on Wikipedia

Developed by Tubidy